Navigacija po trasi

Stari »gravel mački« seveda ne bodo imeli težav z navigacijo saj so vajeni nastopov na tovrstnih dogodkih in imajo vso potrebno opremo za navigacijo in usmerjanje po progi.

Kako pa si lahko pomagam, če nimam GPS naprave?

Vsi, ki nimate namenskih navigacijskih naprav lahko za kolesarjenje po začrtani trasi uporabite aplikacijo »Google maps« na vašem pametnem telefonu. Verjamemo, da vas je velika večina že vešča njene uporabe in vam to ne predstavlja nobenih težav.

Če pa ste mogoče med tistimi, ki ste še nekako v dvomu, lahko delovanje preizkusite s pomočjo spodnjega zemljevida, ki smo ga pripravili za preizkus.

Trase bomo naložili tudi na »Google maps« in objavili povezavo na naši spletni strani. Tako boste do zemljevida s traso dostopali z enim klikom.

Mogoče je lahko še bolj zanimivo?

Navigacija z namenskimi napravami, ki vam vnaprej kažejo napotke je precej priročna, vendar čar "gravel eventov," sploh na krajši trasi, ni v tem kdo pride hitreje v cilj ampak predvsem v vožnji po trasi, ki jo sproti spoznavamo in je nismo že vnaprej prevozili.

Čeprav je nekoliko staromodnejša navigacija z uporabo zemljevida bolj zamudna, je lahko to odličen način zabavne vožnje, sploh v kolikor se odločite za obisk dogodka s skupino prijateljev kjer vam bo doživetje pomembnejše od rezultata.

Primer zemljevida s traso:

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1Q59ro2uSEDeG4ZZzCY_CIYJpGcKRdhE

 

Navigacija z Google maps

Ob kliku na povezavo se vam bo odprla aplikacija kjer lahko izbirate med različnimi pogledi zemljevida, navadno ali satelitsko. Z ikono za lokacijo vklopite prikaz vaše lokacije na zemljevidu. S sledenjem vašega gibanja lahko lahko spremljate vašo trenutno lokacijo in se pravilno usmerjate po zemljevidu.

Navigacija 1

Navigacija 1

Navigacija 1

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLI Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve TUKAJ.